Direct contact? Bel: 06 - 126 186 14

Home > Publicaties > Ruimte nemen voor verwondering

Ruimte nemen voor verwondering

Ruimte nemen voor verwondering

Afstand nemen en interesse in anderen en jezelf tonen, maakt je los uit de dagelijkse routine, het haalt je uit allerlei conditioneringen en ingekleurde concepten over wat leidinggeven behoort te zijn. Door ons steeds heel bewust te zijn van “hoe het is” en dat “het is zoals het is”, ontstaat een tegenwoordigheid van geest en ruimte.

Wanneer we een dergelijke weg volgen, zullen we ons minder snel laten meeslepen in de waan van de dag en meer vertrouwen ontwikkelen in ons persoonlijke leiderschap. Dan zien we dat we alles in huis hebben om dit (met vallen en opstaan) daadwerkelijk te leven. Vrijheid en meesterschap gaan niet zozeer over wat je voelt of ervaart, maar over de manier waarop je met die gevoelens en ervaringen omgaat.

Door aandacht te geven aan onze innerlijke waarden creëren we een open houding en komen we los en vrij te staan van de inhoud en het idee dat we alles weten. Dit vraagt een houding waarin ruimte is voor verwondering, en waarin geen enkel concept nog ingekleurd is. Leidinggeven aan het ‘niet-weten’ is een zoektocht waarin we onze innerlijke wijsheid vinden en erop vertrouwen dat deze juist is.