Direct contact? Bel: 06 - 126 186 14

Home > Publicaties > De Praktijk

De Praktijk

De Praktijk

Het Fieldlab is een leeromgeving gesitueerd in de B-building in Amsterdam en in de zomer op een plek aan zee bij IJmuiden. Als het nodig of handig is, kan gebruik worden gemaakt van lokale hubs om elkaar te ontmoeten. Het Fieldlab werkt als een creatieve workspace met alle faciliteiten voor innovatie, groei en ontmoeting. Het fysieke lab wordt ondersteund door digitale interactieve media.
In het Fieldlab zijn steeds groepen accelerators aan de slag uit een specifieke regio. Dat kunnen bedrijven zijn uit dezelfde branche of juist vanuit verschillende sectoren – maar wel bezig met dezelfde vraagstukken.

  1. Deelnemers zijn operationeel leidinggevenden.
  2. Een groep van accelerators bestaat uit maximaal 5 organisatie uit dezelfde regio . Hierdoor is de reisafstand beperkt en kunnen ze elkaar snel en makkelijk vinden
  3. Iedere organisatie doet mee met 4 – 6 deelnemers.
  4. De doorlooptijd van het programma is 10 maanden.
  5. Aan het eind is de businesscase van elk bedrijf gerealiseerd en krijgen deelnemers een certificaat, geaccrediteerd door een onderwijsinstelling.
  6. Start september 2017.
  7. De kosten worden verdeeld over de vijf deelnemende organisaties. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor sociale innovatie. Dit maakt de investering voor de deelnemers behapbaar.